Las Webs del Vino

NUEVAS SECCIONES DE LAS WEBS DEL VINO

martes, 5 de mayo de 2009

Codi QR a les ampolles de vi de la DO Montsant


La DO Montsant aposta per la tecnologia i ofereix més informació als consumidors gràcies al codi QR

La DO Montsant ha decidit aplicar un sistema innovador per informar directament els consumidors dels seus vins siguin on siguin. Es tracta d'encriptar l'etiqueta del vi per tal que el consumidor, mitjançant el telèfon mòbil i Internet, tingui molta més informació que la que hi cap en un tros de paper. Aquest sistema (conegut com a codi QR) farà que els codis de barres aviat siguin història i està totalment implantant als mercats de Japó i dels Estats Units.

El codi de la DO Montsant s'aplicarà de diferents maneres. D'una banda, s'aplicarà el codi a les ampolles de vi genèric que la DO utilitza com a eina promocional. Es tracta d'un vi que, sota la marca de la DO, no es comercialitza però que es fa servir en actes públics, promocionals o com a obsequi en representació de tots els cellers que integren la denominació.

D'altra banda, la DO aplicarà el codi a les contraetiquetes de vi que es fan servir en totes les ampolles Montsant. La contraetiqueta són les etiquetes de la DO que, darrere de les ampolles, certifiquen la qualitat i la procedència dels vins. Són el segell de garantia de la DO. D'aquesta manera, només amb un telèfon mòbil, qualsevol persona en qualsevol lloc del món podrà accedir a la web de la DO Montsant mitjançant l'etiqueta de garantia que apareix darrera de totes les ampolles.
Fuente: Butlletí d'informació diària del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya

No hay comentarios: