Las Webs del Vino

NUEVAS SECCIONES DE LAS WEBS DEL VINO

martes, 9 de marzo de 2010

2ª Edició de la Reus Viu el Vi2ª Edició de la Reus Viu el vi
Del 11 al 13 de juny de 2010
Reus, Tarragona
http://www.reusviuelvi.cat/

Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa la segona edició de la REUS VIU EL VI, la Fira dels vins de les Denominacions d’Origen de l’àmbit territorial de la Cambra. L’acte ha comptat amb la participació del President de la corporació Isaac Sanromà, l’Alcalde de Reus Lluís Miquel Pérez, la regidora de cultura Empar Pont i el Director del certamen Carles Tubella.

COMENÇA EL COMPTE ENRERE DE LA REUS VIU EL VI 2010La Cambra de Comerç de Reus i l’Ajuntament de Reus amb la coordinació del Consorci REUS VITALITAT, ha donat el tret de sortida a l’organització de la segona edició de la REUS VIU EL VI, la fira de les Denominacions d’Origen de l’àmbit territorial de la Cambra. Enguany el certamen s’allargarà un dia més i es podrà visitar els dies 11, 12 i 13 de juny a la Plaça Llibertat, en horari de tarda-nit.

La previsió de l’organització és, com a mínim, igualar les xifres de participació i de visitants registrades l’any passat. En concret hi van assistir una seixantena de cellers i es van vendre més de 5.000 lots de degustació. La xifra total de visitants va superar les 30.000 persones.

VI I MÚSICA
Una de les novetats d’enguany serà el complement musical que tindrà cadascuna de les jornades de la fira. Els assistents a la REUS VIU EL VI podran tancar la nit participant dels concerts que es programaran a la Plaça Anton Borrell, al recinte del Parc de Sant Jordi. Una fórmula que servirà per arrodonir la vetllada amb una oferta lúdica de qualitat. Properament es donarà a conèixer quines són les formacions musicals que s’encarregaran d’aquesta actuació de tancament.

REUS VIU EL VI I LA GASTRONOMIA

Un dels plats forts de la fira serà la potenciació de l’oferta gastronòmica vinculada, molt directament, a la cuina tradicional de les nostres comarques. D’aquesta manera l’organització ha previst la instal·lació d’una desena d’estands on s’oferiran plats referents de la gastronomia més genuïna del territori. Un complement ideal a l’oferta vinícola que presenta el certamen.
Precisament la gastronomia també serà l’eix de l’operatiu que, un any més, la fira realitzarà en coordinació amb la Biblioteca del Centre de Lectura i la Biblioteca Xavier Amorós. Sota el títol “Reus Viu el Vi i la seva gastronomia” les biblioteques recolliran a partir d’aquest mes de març les receptes que portin els seus lectors. D’entre totes les que s’hagin rebut se’n seleccionaran les millors i s’editarà el “Receptari de butxaca” on es destacarà, molt especialment, quins són els nostres millors vins per acompanyar cadascun dels plats. El receptari també es podrà aconseguir coincidint amb la REUS VIU EL VI. La campanya de difusió es realitzarà amb l’edició de punts de llibre que es podran recollir a les mateixes biblioteques. A la campanya també s’hi sumaran els paradistes del Mercat Central.

TASTOS PREVIS

Per escalfar l’ambient de la REUS VIU EL VI, i a la vegada incentivar la venda anticipada del lot de la fira, es programaran a partir del mes de maig els tastos previs en diversos emplaçaments de la ciutat. L’any passat el recorregut va portar als assistents a l’espai central de la Biblioteca Xavier Amorós, a la Sala Fortuny del Centre de Lectura i al Saló de Ball del Círcol. Enguany el primer emplaçament confirmat és el de la Llotja, on s’hi celebrarà un dels tastos per commemorar el 700 aniversari d’aquesta institució ciutadana.

ACTIVITATS PARAL·LELES DE FORMACIÓ

En el gruix d’activitats paral·leles s’ha previst la realització de diverses accions en el camp de la formació com el curs L’Anglès del vi (del 19 al 22 d’abril), la Sessió informativa sobre la seguretat alimentària en el sector vinícola (adreçada a professionals) o el curs d’Iniciació al Tast de Vins de les Denominacions d’Origen de la Cambra de Reus, que es realitzarà l’última setmana de maig.

Nota de l’organització: aquests actes, als que caldrà afegir tots els que es vagin incorporant des d’avui i fins a la data de celebració de la Fira, poden patir encara alguna modificació puntual.

Reus, 9 de març de 2010

Font: Nota de Prensa de la Cambra Comerç de Reus

No hay comentarios: